tisdag 29 juni 2010

Det behövs inga domare

England får ett korrekt mål bortdömt och världens fotbollsälskare skriker efter målkameror och straffområdesdomare. Själv sitter jag hemma på balkongen och dagdrömmer; det blir lätt så nu när tornsvalorna är hemma. Jag minns när man var liten och spelade fotboll hemma och i skolan. Då hade man ju ingen domare alls. Och det gick ju bra. Man var oftast överens om när det var frispark och vem som fick inkastet. Var det fubbiga lag gjorde man om lagen. Kom det någon och gnällde fick de låg status i gruppen och tvingades ändra sitt beteende - och här kommer vi till pudelns kärna. Den enskilt sämsta delen med fotbollen är allt gnäll och all brist på hederlighet. När målvakten touchar ett skott över kortlinjen och domaren inte ser det blir det inspark. Ingen säger något! Det är så fantastiskt konstigt, när man tänker efter. Vuxna människor, liksom. Vad göra? Jo, vi glömmer målkameror och fler domare och tar istället helt bort domarna. Jag tänker särskåda Christiano Ronaldo när detta nya system införs. Bunkra upp med popcorn och öl.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Precis det scenario jag också begrundade. Låt samvetet döma. Och är det nån som fuskar - låt hans lagkamrater läxa upp honom. Direkt social bestraffning.

Heltne sa...

Ja, eller så låter man motståndarlagets vara med och läxa upp den som fuskar. Fysisk totalmobbning!

Skuggan sa...

Fubbiga, inte igår jag läste/hörde det ordet.

Vore intressant att låta skolgårdsmentaliteten få styra regelverket på en fotbollsplan. Minns själv hur en klasskompis efter att fjantat sig på Skräddarbacksskolans fotbollsplan blev nästintill totalt utfryst i ett halvår. Gjorde han om det? Icke.