måndag 12 maj 2008

Matchen i matchen - SVT 1-0

Sist någon gjorde ett inlägg här började maskrosorna slå ut. Nu sprids fröna för vinden. Vi har suttit på Palermo och druckit sjutvåor. Alexandersson har huvudvärk. Idag kom syret tillbaka. Plus 12 grader. Dags att hugga. 

Måste kommentera SVT:s lilla ploj; att göra The old switcheroo mellan Fotbollskvälls och Kobras redaktioner och programledare. Klart bra initiativ. Man begrep att det inte skulle kunna bli dåligt. Men. Jag är ändå besviken. För det hade kunnat bli så ofantligt mycket bättre. Kobragänget förde en, kom igen, ganska ointressant diskussion om huruvida fotbollsjournalister är objektiva. Fotbollskvällgänget körde fotbollsstuket, fast med kultur i fokus. Kul? Tja, inte särskilt. Tyvärr. Samtliga inblandade tycks ha trott att konceptet i sig var kul nog. En given seger, liksom. Det enda som var riktigt roligt var när Staffan Lindeborg spelade flygel och Glenn Strömberg gissade kompositörer. Duon med stort D skapar som vanligt magi. I övrigt var det fan G-minus. 

Nej, då är det tur att vi på Matchen i matchen förstår att den bästa länken mellan fotboll och kultur är den flyktiga. Det är där det bränner till. Som ett bra citat av Glenn Hysén; Det händer. Vi garvar. Livet går vidare, men blir lite lite bättre. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Glenn Hysén är för övrigt en av världens roligaste personer.

joelh sa...

ribban, det har verkligen varit en förmån att följa din utveckling som skribent på den här bloggen. nu skriver du så djävulskt bra att man får komplex!