lördag 12 april 2008

Vad Kim Källström skulle göra om han inte var professionell fotbollsspelare

När jag och Ribban träffas och tittar på fotboll hamnar vi ofta i diskussioner om vad spelare skulle ha för jobb om de inte var professionella fotbollsspelare. För italienska spelare handlar det inte så sällan om yrken relaterade till maffian: torped (Luca Toni), lönnmördare (Pirlo), consigliere (Totti). För engelska spelare är det andra yrken man kommer att tänka på: Gerrard (it-konsult), Terry (anglikansk präst), Crouch (parkskötare). Sen har vi spanjorerna som många skulle spela i gitarrbaserade indiepopband (Torres, Puyol), fransmännen som de flesta skulle vara arbetslösa (Henry, Viera) och tyskarna som i princip alla skulle jobba som banktjänstemän eller inom administrationen för någon nynazistisk rörelse (Podolski, Kahn).
Svenskarna då? Det är både lättare och svårare, vi känner ju deras kulturella bakgrunder så väl. Hur som helst, här kommer ett litet förslag på vad spelarna i en tänkbar EM-elva skulle syssla med om de inte var fotbollsproffs.

Andreas Isaksson – samordnare/truckförare på sminkkedjan Kicks huvudlager i Malmö.
Mikael Nilsson – ljudtekniker på P4 Halland.
Olof Mellberg – vice Sverigechef för ett försäkringsbolag med huvudkontor i London.
Petter Hansson – grisbonde.
Fredrik Stoor – färdig systemvetare i maj.
Fredrik Ljungberg – lärare i idrott och engelska, årskurs 4-9.
Anders Svensson – säljchef för tv/video på ONOFF i Borås.
Kim Källström – siktar att komma in på Göteborgs universitets arkitektutbildning via arbetsprov, men har tyvärr misslyckats tre år i rad.
Kennedy Bakircioglü – pizzabagare på en populär pizzeria i Södertälje centrum.
Zlatan Ibrahimovic – taxichaufför för och delägare i framgångsrika uppstickaren Möllevångens Taxi AB.
Johan Elmander – arbetssökande, men mycket intresserad av radiostyrda flygplan.

4 kommentarer:

Ribban sa...

Du har sagt sanningen! Vill också poängtera att Emerson hade varit vetrinär. Beckham hade varit butikschef på Jack & Jones.

Jacob Sohlberg sa...

Fantastiskt! Jag vill bara tillägga att Ljungberg nog hade kommit ut ur garderoben vid det här laget om han gjort något annat.

Anonym sa...

Erik Edsman- pundare

Anonym sa...

Erik Edman -pundare