onsdag 9 april 2008

Lagerbäck som en kritik av den anständiga smaken


I helgen var jag i Schweiz och gjorde ett jobb för den schweiziska turistbyrån. Uppdraget var att åka omkring i landet och sedan mer eller mindre förutsättningslöst skriva en text om vad jag upplevt. En av platserna jag besökte var Lugano, i den italienska delen av Schweiz, och det fyrstjärniga hotellet Villa Sassa där svenska landslaget ska bo under fotbolls-EM. Hotellet är ett hopplöst själlöst komplex av ändlösa korridorer och sviter med ett överdåd av vulgär medelhavsmarmor och förgyllda jättespeglar. För att inte tala om det futuristiska gymmet och det östasiatiska spat i källaren. Vårt landslag kommer att trivas som braxen i Fyrisån.
Höjdpunkten var när hotellmanagern stolt visade den komplett smaklösa "the Royal Suite". Han berättade att Mr Lagerbäck ”had felt in love with it the first second he layed eyes on it”. Manager sa också att Lagerbäck hade sagt att han var ”totally knocked by the extremely great scenery”. Vyn från Mr Lagerbäcks balkong, den på bilden ovan, är för all del storslagen, men det var ändå väldigt roligt sagt. Av den konsekvent humorlösa managern, liksom av vår egen poet Lars Lagerbäck. Lagerbäck är för övrigt en av världens roligaste personer. I måndags ringde jag honom för en kommentar angående valet av Lugano och Villa Sassa. Han sa: “näe, grabbarna ville kunna ta en latte på stan”.

7 kommentarer:

Jacob Sohlberg sa...

I konferensrummet som blir improviserad bio kommer nyckeln till frihet kommer att gå varm. Anders Svensson kommer att klaga: "Nääe, jag vill se den nya Batman istället."

Ribban sa...

Och så bryter en diskussion ut om vem som varit trovärdigast som Batman.

Följande har Michael Keaton som favorit:

Rami Shaaban
Marcus Allbäck
Anders Svensson
Fredrik Ljungberg
Elmander

Följande har Christian Bale som favorit:

Chippen
Zlatan
Kennedy

Följande har George Clooney som favorit:

Olof Mellberg
Isaksson

Anonym sa...

Elmander har bara sett tecknade versioner av Batman.

Anonym sa...

Lagerbäck håller inte koll på vem Batman är men minns med förtjusning Adam West i rollen som Läderlappen på det ljuva 60-talet. Burt Ward däremot, han har Lars inte mycket till övers för.

Anonym sa...

Adam West är en av dom snyggaste jag vet. Speciellt i läderlappen.

jag har förövrigt hört att Elvis var mycket bättre på fotboll än vad man trodde.

Anonym sa...

Elvis var grym! För att vara tjej alltså. Hon var snabb som en ål, och smidig som en manet. Och så kämpade hon som två kolkraftverk.

Anonym sa...

Lasse Lagerbäck.
"Den mannen var var bättre för två-tre år sedan"