måndag 3 december 2007

Fem-Noll

EM-lottningen är klar och Sverige ställs mot Spanien, Grekland och Ryssland. Det känns svårtippat i nuläget. Förmår inte att uppbåda någon större hoppfullhet, men Sverige har som vi vet surat sig igenom svårare grupper förr.

Något jag dock känner mig säker på är att vi inte kommer få samma smakstart som i förra EM. Ni minns väl 5-0 mot Bulgarien? Såg matchen med brorsan och Heltne. Sverige spelade fantastiskt och gjorde mål som om det var det lättaste i världen. Henkes språngnick hade Dahlin-94-klass. Folkölen flödade. Vi skrek, skrattade och grät ihop. När matchen var klar åkte vi ner till stan och firade. På rådhusets uteservering anslöt vi till Svenne Banan, Pelle Plankstek och resten av skaran som skanderade Sverige, Sverige, Sverige! Vi lyckades få hela uteserveringen att skrika Teddy Lucic, Teddy Lucic, Teddy Lucic! (han utgick, skadad tidigt i matchen)

Det blev många pilsner i glädjeyran. Innan jag kom i säng hann jag med att kräkas. När jag och Heltne träffades och åt frukost dagen därpå var vi fortfarande berusade. Vi såg på varandra med röda ögon och utbrast i kör: Fem-Noll!

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Men vad gör Italien..."

Jacob Sohlberg sa...

Det trista med Bulgarien i EM var att de andra lagen tillsammans med de förödmjukade bulgarerna devalverade Sveriges insats. Bulgarien gav ju upp efter Sverige-matchen och lät Danmark och Italien göra som de ville. Bulgarerna tappade sin klassiska spelstil (gnetspel och filmningar i motståndarnas straffområde) och det blev fatalt för dem.

Anonym sa...

Lika mycket som vi hade svinroligt där på uteserveringen. Lika mycket hängde smockan i luften, vilket den brukar göra på liknande svenne-hak. Det bidrog till en enormt spännande och kittlande känsla.

Bira Bira Bira!!!
BÄRS BÄRS BÄRS!!!

/Magnus