onsdag 20 februari 2008

Saker man pratar om i Ribbans tv-soffa

I går tittade jag, min vän Ribban och vår underbara vän Elvis på Liverpool mot Inter. När Jake the Snake än gång i tiden fanns vid vår sida hade samtalen ofta en touch av freds- och konfliktproblematik. Till exempel var det mycket matchen-i-matchen.
I dag ser samtalsämnena lite annorlunda ut, och det är väl naturligt för oss ”runt trettio”. Till exempel spekulerar vi ofta om vilken typ av inredningsstilar olika spelare har. Ja, eller hur samtalet om barnuppfostran låter när Mourinho och Manchini äter middag tillsammans.
Hur som helst tänkte vi här ge en halvleks fragment ur gårdagens samtal:

* Ribban har köpt en turkosblå juciepress. Han vill ha en kommentar. Heltne säger: ”den är skenbart naivistisk, den är som en liten liten människa av den blekblå sorten”.

* Zlatan levererar sanningar i en inför-matchen-intervju på hans favoritrestaurang. Han säger till exempel: ”orkar man inte uppmärksamheten, då får man problem”, ”jag känner mej vanlig, å ja hoppas att ja äe dä åsso”, ”det är på plan du avgör vem du är”. Ribban säger till Heltne: ”Nya Zlatan är som när du bestämde sig för att bli snäll. Det verkade svårt för dej i början, du var liksom osäker i din snällhet och den kändes inte helt autentiskt. Men, som vi säger i Borlänge: det handlar om att göra det man gör när man gör det. Det gjorde du, och det gör Zlatan.”
Elvis nickar.

* Materazzi har en ny tatuering, en italiensk flagga på underarmen. Ribban berättar om sina nya domherretatueringar han ska göra. Tid är bokad och allt. Och så säger han: ”om Liverpool pressar Inter kommer Materazzi få rött kort inom 20 minuter.”

* Elvis målar sina naglar. De blir svalt röda på ett mycket klädsamt sätt samtycker Ribban och Heltne. Körsbärsröda säger förpackningen. Ribban blir upprörd och menar att det handlar om falsk marknadsföring: ”Vem som helst kan ju se att de är jordgubbsröda”. Sen berättar han om ett favoritställe vilda jordgubbar i Borlänge, inte långt från Kupolen.

* Hysén säger att ”Mascherano är en mittfältare á la Linderoth. Defensivt”. Ribban och Heltne hoppar jämfota av lycka.
Elvis har somnat.

* Raul gör 1-0 till Real mot Roma. Mjällby kommenterar från studion, i ny frisyr á la Tre solar. Han säger att Raul är ”magisk”. Heltne menar att det förmodligen är det första sympatiska Mjällby någonsin sagt. Ribban förstår. Heltne fortsätter att berätta om en intervju han gjorde med Mjällby i Glascow. Mjällby körde tuff Mercedes och hade tuffa designtrasiga jeans och tuffa oakleybrillor i pannan. Och så ville han till exempel inte prata om vad han tyckte om Lagerbäcks ungdomspolitiska engagemang i Centern.

* Materazzi blir utvisad efter 23 minuter. Ribban säger att domaren påminner om ”han i Antikrundan som tar skåpen när inte Knutsson tar dem”.

* Det är halvtid och det kära ämnet fotboll vs hockey kommer upp. Ribban: ”Man måste vara sjukt smart för att spela hockey. Icing till exempel." Heltne: "Ja. Det finns ju inte icing i fotboll. Dessutom bygger hockeyspelare sina hus själva. Fotbollsspelare köper hus."

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag vill poängtera att det här är en av Sveriges bästa bloggar. Det är roligt och smart om ett ämne som misshandlats och fördummats sen tidernas begynnelse.

Det är läge att slå stort nu, dags att nå ut. Fler borde upptäcka er blogg.

Till exempel, jag skrattade så jag vek mig när ni hade diskussionen om Pippo. Det var även oerhört underhållande om Mellberg och de idiotiska och förutsägbara favoritfilmerna.