måndag 21 januari 2008

Själens mörka natt

Vi på Matchen i matchen har ju tidigare slagit fast att Erik Edman i grund och botten bör klassas som poet. Vi har också dividerat fram och tillbaka kring huruvida hans kamp mot demonerna driver honom till självdestruktivt beteende. Mot denna bakgrund är det intressant att analysera Edmans förestående klubbyte. Han lämnar Rennes i konstens Frankrike för Wigan. Hallå, Wigan! Ett nedflyttningshotat, klart urtrist Premier League-lag. Erik kommer att förlora matcher i tre plusgrader och duggregn. Kontraktet löper över två och ett halvt år. Nästa år lär han harva runt i League Championship. I tre plusgrader. Och duggregn. Edmans egen kommentar är: Det känns tryggt (DN). Hur mår egentligen Erik Edman? Vad vill han bevisa med det här?

2 kommentarer:

Anonym sa...

denna självdestruktivitet är helt klart ett mönster. minns att det var klassiska tottenham (på uppgång dessutom) i najsa London som han lämnade för Rennes. Och nu riskerar han bli ännu en svensk som är vilse i Wigan...

Anonym sa...

Jag litar fullständigt på Eriks omdöme. Han och familjen kommer må bra av att ingår i en brittisk startelva och det med en ordentlig lön. Premier League eller League Championchip är inte så noga när allt kommer kring, bara man har mat på bordet. Erik har heller ingen större konkurrens på vänsterbacksplatsen, så han surfar vidare där fem år till innan han lägger av och börjar som expertkommentator på Viasat.