onsdag 17 september 2008

Långt hår, skägg och tatueringar

Vi har tidigare varit inne på det här med att man som barn favoriserade fotbollsspelare som såg tuffa ut. Det var till exempel självklart att man gillade Ruud Gullit. Han hade flätor och mustach. Punkt. Man hade också ett gott öga till Glenn Strömberg (långt hår och skägg = tufft). Jag pratade faktiskt med en italienare i somras som egentligen inte alls gillar fotboll, men som fortfarande med värme minns Strömberg - självklart på grund av utseendet. 

Det är intressant att fundera över vilka fotbollsspelare man hade gillat om man var 10 år idag. Min tes är att tatueringar hade varit en nyckelfaktor. Tänk vilken mylla att dyka ner i för en tioåring! Zlatans arabiska bokstäver på armen skulle bli föremål för ny mytologi. Materazzis kåkfarararmar skulle ägnas långa diskussioner. Och Beckham ska vi inte ens tala om. Tioåringar av idag har mer att gotta sig åt än vad vi hade, den saken är klar.

Men den enda rimliga slutsatsen på det här resonemanget måste ändå bli att den ultimata tuffa fotbollsspelaren ska ha tatueringar och i övrigt se ut som Ruud Gullit eller Glenn Strömberg. Han finns tyvärr inte idag. Jag - undertecknad - har dock långt hår, skägg och tuffa tatueringar. Men jag suger på fotboll. Svårt, det här med perfektion.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen jöns-tattoo av idag kan tävla med Carlos Valderrama's häftiga hår runt 90.

Ribban sa...

Men tänk å andra sidan kombinationen av Valderamas hår och Materazzis gaddar. Rest my case.

Anonym sa...

tänk dig Beckhams gaddar och Chippens "flät-tofs frisyr"...

Jävligt 2001

Ribban sa...

det var väl precis så chippen själv tänkte när han äntrade tatueringsstudion?

Anonym sa...

har ni helt glömt alexander östlund? oljigt långt hår, vältrimmat skägg och dotterns och morfars namn på underarmarna.
dessutom anfallare omskolad till ytterback, bara det...

Ribban sa...

Och här kommer en sann historia: efter Östlunds tuffa tid med landslagspetningen och allt kom han till league championship - högst ifrågasatt. Det var plus sju grader i luften. Duggregn. Och Alex blev inbytt i andra halvlek. Publiken frös och muttrade. Vad göra? Jo, Alex hoppar på första bästa motståndare med dobbarna före - tar ett gult. Publiken älskar honom direkt!
Du sa det, Jonis!!

Anonym sa...

Lothar Matthäus hade inga tatueringar. Inte heller Erik Edman.

rikkard häggbom sa...

eric cantonas krage...